Activiteiten/ Verenigingen

GééN rollo Koerse dit jaar

Door het super-WK wielrennen, dat dit jaar plaatsvindt van 5 tem 13 augustus in Glasgow, is het jammer genoeg onmogelijk gebleken om eind augustus onze Rollo Koerse georganiseerd te krijgen. Daarom beslisten we om het wielercriterium dit jaar niet te organiseren. Maar niet getreurd! Volgend jaar zullen we ons uiterste best doen om de 3e editie van de Rollo Koerse georganiseerd te krijgen!

 

Opening feesten door belleman, in aanwezigheid van koor Crescendo

Twee jaar geleden werd tijdens de Rollofeesten de nieuwe belleman van Kortrijk en deelgemeenten verkozen. Deze nieuwe ambassadeur van Kortrijk werd Stephan Vandemaele. In aanwezigheid van al wie dat wenst, zal hij met luid en duidelijk stemgeroep de Rollie’s Rollofeesten openen, dit op vrijdag 25 augustus omstreeks 19u00 tijdens de officiële opening van de Rollofeesten in het buurthuis. Na een jaar afwezigheid is ook ons geliefde koor Crescendo van de partij. Zij brengen enkele schone liederen en zingen het muzikale gedeelte van de Rollofeesten op gang!

Straatanimatie

Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia

 

De Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Rollegem is al meer dan 160 jaar actief binnen Rollegem, en ver daar buiten. Deze Rollegemse vereniging is naast hun concerten, hun harmonieorkest, de dominootjes en drumband, eveneens gekend voor hun muzikale straatoptredens.

Toneelgroep Trees, eveneens een vaste waarde binnen Rollegem. Al meer dan 30 jaar zorgt dit toneelgezelschap voor plezier op en naast de planken. Kortweg: puur theaterplezier. Ook bestaat er al jaren een jeugdgezelschap, Tresor.

Samen met enkele leden van Chiro Tandem, kan je hen dit jaar opnieuw aan het werk zien op zaterdagnamiddag. Samen slaan ze de handen in elkaar en brengen ze een speciale straat act waar we allen enorm benieuwd naar zijn. Ze vragen zich af: “È Rollegem talent?”. Kom het zelf ontdekken!

 

Wereldrecordpoging

Jean-Pierre Hoorens, gewezen voorzitter van onze vereniging, startte in de jaren 80 met het samenstellen van zelfgemaakte kruiswoordraadsels. Over de jaren heen, bleef Jean-Pierre naarstig verderwerken, zonder te beseffen dat hij al vele duizenden woorden in zijn kruiswoordraadsel had verwerkt. Toen hij vorig jaar werd gevraagd om zijn exploot tijdens het mobiele radioprogramma Blockbusters uit de doeken te doen, kreeg Jean-Pierre de goesting om zijn huzarenstukje aan het publiek te tonen. En hij verkoos hiervoor de Rollofeesten. We zijn hem hier enorm dankbaar voor. Wil jij zijn gigantische kruiswoordraadsel met je eigen ogen zien, en te weten komen of hij hiermee het Guinness Book of World Records zal bereiken? Kom dan zeker eens af op zaterdagnamiddag. Je zal je ogen uitkijken!

Kruiswoordraadsel

Goochelaar Anthony Holt

Fris, modern en charismatisch: dat is de beste manier om goochelaar Anthony Holt, een van de beste goochelaars van Vlaanderen, te omschrijven. Anthony is van de regio (Kuurne) en van jongs af aan weet Anthony Holt iedereen te verbazen met verbluffende trucs. Hij was vastberaden om hier later zijn beroep van te maken.

Tegenwoordig is Anthony Holt een veelgevraagde gast tijdens recepties, bedrijfsevenementen, gala’s en andere evenementen Hij weet als geen ander hoe hij mensen met elkaar moet verbinden. Vervolgens laat hij hen achter met een onvergetelijke ervaring waar nog lang over gesproken zal worden! Anthony mengt zich op zaterdagnamiddag tussen onze bezoekers. Laat je verrassen!

Goochelaar Anthony Holt