2e editie rollo Koerse – criterium elite vrouwen

Op vrijdagavond 26 augustus starten de feesten met de 2de editie van de Rollo Koerse, een wielercriterium voor Elite vrouwen rond en door de dorpskern van Rollegem. Het startschot van Rollo Koerse weerklinkt omstreeks 19u ter hoogte van café De Palace. Een 50-tal eliterensters zullen in totaal 31 ronden, ofwel 65km, op een gesloten parcours rijden, om omstreeks 20u30 te finishen ter hoogte van café De Palace.
Tijdens de koers zorgen de Phat Bass Mountain Boys voor de nodige ambiance!

Opening feesten door belleman van Kortrijk en deelgemeenten

Vorig jaar werd tijdens de Rollofeesten de nieuwe stadsomroeper van Kortrijk en deelgemeenten verkozen.
De nieuwe ambassadeur van Kortrijk werd Stephan Vandemaele.
In aanwezigheid van enkele schepenen zal hij met luid en duidelijk stemgeroep de Rollie’s Rollofeesten openen, dit omstreeks 18u45 op vrijdag 26 augustus ter hoogte van de startlijn van het wielercriterium.

Verenigingen

Sint-Cecilia Harmonie

De Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Rollegem is al meer dan 160 jaar actief binnen Rollegem, en ver daar buiten.

Deze Rollegemse vereniging is naast hun concerten, hun harmonieorkest, de dominootjes en drumband, eveneens gekend voor hun muzikale straatoptredens.

Toneelgroep Trees, eveneens een vaste waarde binnen Rollegem. Al meer dan 30 jaar zorgt dit toneelgezelschap voor plezier op en naast de planken. Kortweg: puur theaterplezier.
Ook bestaat er al jaren een jeugdgezelschap, Tresor.

Dit jaar kan je hen beiden aan het werk zien tijdens de Rollofeesten op zaterdagnamiddag. Samen slaan ze de handen in elkaar en brengen ze een speciale straat act waar we allen enorm benieuwd naar zijn.

Kleine teaser: er is sprake van een bezoek van de familie ‘Flodder’ en ‘mannelijke majoretten’ begeleid door de oorverdovende muziekklanken van de harmonie.

De stilte en rust van de afgelopen (corona)jaren zullen we door hen snel vergeten!!!

The Texas Long Horns willen mensen de kans geven zich te verrijken in de wereld van Amerikaanse Line Dance.
Je kan hen zaterdagmiddag bewonderen met een act waarbij ze op de moderne countrymuziek het beste van zichzelf komen geven. Aarzel niet om ook die cowboylaarzen van onder het stof te halen en mee te doen!

Wie hoeft onze lokale jeugdwerking in Rollegem nog voor te stellen?
Chiro Tandem is de Rollegemse vereniging die onze jeugd het nodige plezier verschaft.
Deze bende maakt wekelijks sport en spel op maat voor iedere leeftijd.

Dit jaar geen eigenhandig geknutselde activiteit, gezien ze de nodig voorbereiding nodig hebben voor hun zondag apéro.
Wel kan je enkele leden aan het werk zien bij de begeleiding van de kinderanimatie de The Big Bounce, waar ze er zullen instaan voor de veiligheid en plezier van de kinderen

Bodyshake, een Kortrijkse dansgroep, die het niet zo nauw neemt met de perfecte danspasjes.
De passie en de dans moeten spreken!

Een dansgroep, opgericht door Eefje, ooit choreografe bij Kate Ryan, Hadise en met een enorm palmares.
Samen met haar collega heeft ze allerlei danslessen van modern, klassiek, hiphop, etc voor alle leeftijden, van jong naar oud.

Tijdens de Rollofeesten zal je hen kunnen zien shaken met kinderen van leeftijd rond de 10jaar.

Als de man in straat gevraagd wordt wat rugby is, antwoorden de meesten dat het een ruwe sport is voor grote stoere mannen. Niets is minder waar. Rugby is een teamsport waar iedereen zijn plaats kan vinden. Iedere positie heeft namelijk andere fysieke vereisten.
Dit willen de mannen van de Kortrijkse RC Curtruycke Spurs jullie demonstreren. Enkele rugbyspelers zullen jullie enkele kneepjes van het vak tonen, en bewijzen waarom ze deel uit maken van het Rollegemse verenigingsleven!

Durf jij het opnemen tegen een van de reuzen van deze rugbyclub?

Scouts Willem van Saeftinghe, uit Marke, tegenpool van de Chiro voor sommigen, gelijkgestemden voor anderen.

Hoe dan ook, de scouts van Marke, is eveneens een vereniging die kinderen aan het spelen brengt, en hen de tablet/gsm even doen vergeten.

Dit jaar zijn ze ook bij de Rollofeesten aanwezig;
De precieze invulling wordt nog aan gewerkt, maar je kan er zeker van zijn dat ze er ook alles zullen aan doen om jou en je kinderen een glimlach op je gezicht te bezorgen!

Saeftinghe stoer, ingerukt mars!